SPIE breidt gebouwendivisie uit met overname Aero-Dynamiek

SPIE heeft zojuist de overname van IMI Aero-Dynamiek bekendgemaakt. Aero-Dynamiek is een bedrijf met locaties in Nederland en België, dat door meten, valideren en optimaliseren van klimaatinstallaties bijdraagt aan de verduurzaming van gebouwen.

De overname van Aero-Dynamiek is een uitstekende aanvulling op het huidige aanbod van SPIE en onderstreept de groeiambitie. Met deze acquisitie wil SPIE haar positie in deze diensten en specifiek voor de gezondheidszorg, bio-lifescience-, voedingsmiddelen- en halfgeleiderindustrie verder versterken.

De 65 werknemers van Aero-Dynamiek komen terecht bij SPIE, wat kansen biedt op het gebied van opleiding, doorontwikkeling, kennis delen en vergaren en nieuwe markten en klanten ontdekken. Aero-Dynamiek genereerde een omzet van ongeveer €6 miljoen in 2022.

Lieve Declercq, algemeen directeur van SPIE Nederland, is opgetogen: ″Onze toegevoegde waarde voor klanten blijft groeien. We halen graag nieuwe kennis en kunde in huis om onze klanten van A tot Z te blijven faciliteren. Ik kijk er enorm naar uit om de nieuwe collega’s van Aero-Dynamiek te verwelkomen. De succesvolle integratie met Worksphere heeft geleid tot een sterke positionering in de gebouwgebonden omgeving. Daar gaan we nu een volgende stap in maken met het toevoegen van de specifieke expertise van Aero-Dynamiek .”

″Als dienstverlener passen wij goed in een organisatie als SPIE. Onze diensten sluiten perfect op elkaar aan en de cultuur en ambities van SPIE passen bij die van ons. We worden nu onderdeel van een bedrijf waar onze core business nog beter tot zijn recht komt en aangevuld kan worden met meerdere diensten. In de nieuwe structuur kunnen we de gebouwinstallaties verder ontwikkelen en onze business laten groeien. Met veel vertrouwen en enthousiasme kijk ik uit naar de toekomst″, voegt Lennaert de Bokx, Managing Director van Aero-Dynamiek, toe.

Coronavirus

Coronavirus

 IMI Aero-Dynamiek COVID-19

Geachte relatie,

Door middel van deze communicatie willen wij u mededelen dat wij er alles aan doen om u en onze werknemers optimaal te beschermen en onze bedrijfsvoering vooralsnog gewoon door proberen te laten gaan.

Binnen IMI Aero-Dynamiek is een team samengesteld dat dagelijks (online) de ontwikkelingen bespreekt en de maatregelen van de regering en RIVM-adviezen op de voet volgt. Dagelijks wordt bezien of medewerkers nieuwe instructies nodig hebben en een aantal keren per week wordt met medewerkers hierover gecommuniceerd. Hiermee menen wij u op dit moment voldoende te doen, zodat wij onze werkzaamheden nog op redelijk normale wijze kunnen uitvoeren, hoewel we vanwege preventieve maatregelen minder mensen beschikbaar hebben. 

Samen met u kunnen we kijken naar een zo goed mogelijke afstemming van de werkzaamheden die op dit moment van belang zijn. De continuïteit van uw bedrijf en de processen binnen uw bedrijf zijn van groot belang en wij willen u daarmee graag blijven helpen.

Momenteel zijn wij op diverse (project)locaties nog druk bezig met onze werkzaamheden;

 • Bij onze ziekenhuisrelaties met diverse validatie- en kalibratiewerkzaamheden om een gezonde en vooral veilige werkomgeving verzorgen. Ook het inregelen van isolatiekamers en andere behandelruimtes vindt op diverse locaties nog doorgang en is belangrijk in de strijd tegen Corona.
 • Onze afdeling Hygiëne sanitaire installaties moet doorgaan met de werkzaamheden, om ook drinkwaterinstallaties (i.v.m. legionella) veilig te houden voor de gebruikers.
 • Bij diverse scholengemeenschappen hebben we momenteel juist extra gelegenheid om luchtbehandelingsinstallaties te optimaliseren en controlerende metingen te doen.
 • Bouwprojecten moeten doorgaan om tijdig te worden afgerond, aangezien de huidige crisis aannemers en installateurs niet ontslaat van hun verplichtingen en wij ook daar niet mogen verzaken.

Wij hopen op uw begrip voor het feit dat wij van tijd tot tijd keuzes zullen moeten maken bij de inzet van onze mensen, waarbij aan maatschappelijke verantwoordelijkheid (veiligheid en gezondheid) de hoogste prioriteit gegeven zal worden, maar ook contractuele verplichtingen zullen door ons uiterst serieus worden genomen. Werken die enkel gericht zijn op het verbeteren van comfort zullen mogelijk door ons moeten worden uitgesteld.

Mochten er naar aanleiding van dit schrijven vragen bij u rijzen, of als u waardevolle suggesties voor ons heeft, voelt u zich dan vrij om deze bij ons neer te leggen.

Met vriendelijke groet,

L.C.J. Dop

Algemeen Directeur
IMI Aero-Dynamiek

Waterzijdig inregelen…. Verplichting Wet & Milieubeheer!

Waterzijdig inregelen…. Verplichting Wet & Milieubeheer!

Verplichting Wet & Milieubeheer!

Vanaf 2019 is waterzijdig inregelen wettelijk verplicht gesteld voor veel bedrijven.

Door een motie van Groenlinks is de volgende wijziging doorgevoerd in het activiteitenbesluit: vanaf 2019 is het waterzijdig inregelen van de verwarmingsinstallatie opgenomen in de lijst met erkende maatregelen (EML). In de EML staan verplichte energiebesparende maatregelen voor bedrijven en instellingen die meer dan 25.000 m³ gas of 50.000 kWh per jaar gebruiken. Waterzijdig inregelen wordt hiermee verplicht voor meer dan 100.000 bedrijven in het MKB.

De lijst van verplichte maatregelen is onderdeel van de Wet milieubeheer.

Meer informatie

inregelen

 

VSK beurs 2018 geslaagd

VSK beurs 2018 geslaagd

VSK beurs 2018

Voor het eerst een gezamenlijke optreden op de VSK beurs in Utrecht van IMI Hydronic Engineering en IMI Aero-Dynamiek.
Wij kunnen terugkijken op een geweldige week (6 t/tm 9 februari) met persoonlijke aandacht, gezelligheid en hoge bezoekersaantallen.
Wij willen hierbij een ieder die ons bezocht heeft danken voor het enthousiasme dat gebracht is, de kennis die wij mochten delen, maar ook de feedback die wij mochten ontvangen.
Dank voor uw komst naar onze stand. De vele positieve reacties geven ons vertrouwen voor 2018!

VSK 2018

Altijd UP-TO-DATE met Legionella Dossier

Altijd UP-TO-DATE met Legionella Dossier

Met het Legionella Dossier is het mogelijk om zowel de risicoanalyse, als het beheersplan én de logboeken gelijktijdig actueel te hebben.

Gezamenlijk houden wij met u de tappunten en toestellen actueel in het Legionella Dossier. Zo zijn zowel de risicoanalyse – integraal onderdeel van het systeem – als de beheersmaatregelen en (digitale) logboeken altijd actueel.

Voordelen:

 • Tijdbesparing
 • Waterbesparing
 • Energiebesparing
 • Communicatie op hoog niveau
 • Altijd UP-TO-DATA
 • Toepasbaarheid
 • Integratie diverse systemen
 • Onafhankelijke applicatie

Bekijk hier onze folder

Afdeling HSI (Hygiëne Sanitaire Installaties)

IMI Way Day

IMI Way Day

Op 23 juni heeft onze jaarlijkse IMI Way Day 2016 plaatsgevonden.
Een informatie middag voor al onze IMI Aero-Dynamiek medewerkers en dit jaar tevens onze collega’s van het verkoopteam van IMI Hydronic Engineering.
Lees verder